Del en lærling med andre industrivirksomheder og bidrag til, at der er faglært arbejdskraft i fremtiden. HR Industries kan hjælpe din virksomhed med at deles om en lærling.

Nogle industrivirksomheder er for specialiserede til at varetage en hel lærlingeuddannelse. Andre virksomheder ved ikke helt, hvordan ordrebogen ser ud om to til tre år. Løsningen kan være en delelærling, som er en ordning, hvor flere virksomheder deler en lærling imellem sig, så lærlingen for eksempel er seks måneder hvert sted.

HR Industries står bag projektet ”Vi uddanner sammen”, som er et supplement til den traditionelle erhvervsuddannelse, hvor vi i samarbejde med industrivirksomheder og tekniske skoler tilbyder delelærepladser. Projektet bakkes blandt andet op af Dansk Industri samt et af industriens fagforbund.

I dag er der for få unge, der tager en erhvervsuddannelse. Projektet ”Vi uddanner sammen” henvender sig til de unge, som egentlig godt kunne være interesserede i en faglig uddannelse, men som gerne vil noget andet end en traditionel lærlingeuddannelse. Vi skal kunne tilbyde dem noget forskelligt.

Lasse gik fra vikar til lærling

Deltag i projektet ”Vi uddanner sammen”

Hvis din virksomhed ønsker at ansætte en delelæring, kan HR-Industries hjælpe jer med at deltage i projektet ”Vi uddanner sammen”. I fælleskab finder vi ud af, hvordan en delelærling kan passe ind i din virksomhed, hvornår delelærlingen kan være hos jer, og hvad I som virksomhed kan tilbyde en delelærling. Ud over at hjælpe jer med at deltage i projektet koordinerer vi delelærlingens uddannelse med din virksomhed, de øvrige virksomheder, som er involverede lærlingens uddannelse, og med teknisk skole.

HR-Industries arbejder også på at skaffe kandidater til delelærepladser. Der er i dag for få der vælger en faglig uddannelse i industrien. Vi markedsfører blandt andet deleordningen over for potentielle delelærlinge, og vi har løbende kontakt til kandidater.

Vi har også personlige samtaler med unge, som er interesserede i at tage en faguddannelse i industrien. Og hvis én af dem er potentiel kandidat til en delelæreplads, sikrer vi, at han eller hun er parat til de udfordringer, der kan være som delelæring. En delelæreplads kræver nemlig, at lærlingen er fleksibel, kan håndtere mange forskellige typer arbejdsopgaver.

Fra DI hjælper vi hvor vi kan med projektet ”Vi uddanner sammen” som er et delelærling projekt

Øg udbuddet af arbejdskraft og form en fremtidig medarbejder

Industriens virksomheder mangler faglært arbejdskraft, og det bliver desværre kun værre de kommende år. Alt tyder på, at der vil mangle 30.000 faglærte indenfor metalindustrien i 2030. Konsekvensen kan være, at danske industrivirksomheder mister ordrer. Faktisk var det tilfældet for hver tiende virksomhed i 2018, viser en undersøgelse fra Dansk Industri.

Ved at ansætte en delelærling kan din virksomhed selv være med til at øget udbuddet af faglært arbejdskraft i industrien, og dermed påvirke den uheldige udvikling. Det er også et aktiv for din virksomhed at ansætte en delelærling. Delelærlingen skaber nemlig værdi i din virksomhed, og du kan måske være med til at forme en fremtidig medarbejder. Desuden vil en delelærling udvide din virksomheds netværk med andre industrivirksomheder.

Vil du vide mere, inden I beslutter jer?

Du er meget velkommen til at kontakte os for at høre mere om projektet ”Vi uddanner sammen”, og mulighederne for at ansætte en delelærling. Vi giver gerne gode råd om arbejdet med at have en delelærling ansat i virksomheden, og hjælper med at afstemme forventningerne til ansættelsen.

Hvis din virksomhed har behov for at se en potentiel delelærling an, kan HR-Industries ansætte kandidaten, der så er hos jer som arbejdsmand eller arbejdsdreng i en aftalt periode, inden I eventuelt ansætter kandidaten som lærling.